Projenin 3 ana çıktısı şu şekilde olacaktır:
(R1) CE-E VET BECERİ ÇERÇEVESİ, açık bir şekilde sunulan, girişimcilik becerilerini kapsayan, gerçek işgücü piyasasında ihtiyaç duyulan becerileri, YEŞİL KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu beceriler gibi çapraz sürdürülebilirlik becerilerini veya genel olarak her vatandaşın iklim değişikliğine dirençli toplum tarafından ihtiyaç duyduğu sürdürülebilir değişimin gerçek ajanı olduğunun farkında olmalı ve bu özelliklere sahip olmalıdır.
(R2) MEÖ ÖĞRETMENLERİNİN EL KİTABI Bu el kitabı, uygulayıcıların projedeki temel unsurlar hakkındaki bilgilerini pekiştirme ve geliştirme imkanı sunacak ve proje konuları ile ilgili olarak sağlam bir beceri geliştirme imkanı sunacaktır. Kılavuz ayrıca kitaplığın kullanılabileceği 3 yöntemi de gösterir: (1) öğrencinin tamamen kendi kendine çalışması, (2) öğretmenin ana kavramları tanıtması, ardından öğrencilerin kendi kendine çalışması ve (3) hem bireysel öğrenmeyi hem de sınıf temelli etkinlikleri kapsayan gerçek harmanlanmış öğrenme yaklaşımı, gibi. Bu yaklaşım, proje tarafından benimsenen mikro dersler yaklaşımını karşılamak için çok önemlidir – bir şeylere daha hızlı yaklaşmaya alışkın dijital yerliler tarafından tercih edildiğinden bahsetmiyoruz bile.
(R3) CE-E VET ÇOK DİLLİ KÜTÜPHANESİ kullanıma hazır kaynaklar (mikro dersler, oyunlar, okuma materyalleri, alıştırmalar…) sunan öğretmenler, sürdürülebilirlik, girişimcilik becerileri, sorumluluk gibi temel kavramlarla ilgili herhangi bir sınıf veya dersle ilişki kurabilir. Tüm kaynaklar açık erişimde sunulacaktır.
Proje ömrü içinde ortaklar, aşağıdakiler gibi bir dizi somut ve soyut sonuç sunacaklardır.
- Projenin 6 ortağı Mesleki Eğitim ve Öğretim öğrencilerine verimli hizmetler sunabilme ve sistemin istihdama geçişlerine daha hızlı katkıda bulunma becerisini teşvik etme amacıyla en az 5 diğer yerel (tamamlayıcı) paydaşı (yerel topluluklar, dernekler, istihdam merkezleri, kilit sosyal ortaklar,…) paydaşları içerecek şekilde, herkesin ortak sorunları çözme yeteneğini geliştirmek ve yenilikçi ve yenilikçi çözümler sunmak için GÜÇLÜ ORTAKLIKLAR kurma.
- İspanya’daki ortağımız 3 VET EĞİTİMCİSİNE, tekliflerini yenileme ve projede önerilen araçları ve materyalleri hazırlama yeteneklerini artırmayı amaçlayan ve uzman KOBİ hizmet sağlayıcıları tarafından düzenlenecek bir eğitim organize etme.
- Yerel topluluklar, paydaşlar ve özellikle önemli yerel KOBİ’lerden ve işletmelerden 30 MENTÖRÜ çevrimiçi topluluğa ve ağa katılmaları için dahil etme, MEÖ öğrencilerini potansiyel işverenlerle temasa geçirmek, ancak daha da önemlisi yeni nesillerin ihtiyaç ve beklentileri paylaşmasına izin vermek için platform oluşturma.
- MÖE eğitimcileri tarafından eğitimde kazanılan yeterlilikleri de değerlendirmek için 6 ortaktan veya yerel paydaşlardan gelen 120 öğrenciyle hazırlanan KÜTÜPHANE’ye pilotluk yapma
- Programı diğer 120 kuruluşa sunmayı amaçlayan 6 çoklu etkinlik düzenlemek, böylece proje sonuçlarının uzun vadede kullanılmasını ve sürdürülebilirliğini sağlama.
- Proje bitiminden sonra bile sürdürülebilirliği ve yaygınlaştırmayı sağlamak için AB düzeyinde 250 Paydaşı bilgilendirerek ve dahil ederek projenin kısmi ve nihai sonuçlarını ve ürünlerini yayma.